PRVENSTVO I KUP HRVATSKE

Dana 15.04.2023.g. u Jastrebarskom, sportska dvorana Srednje škole održano je PRVENSTVO  HRVATSKE u katama pojedinačno i ekipno za kadete, juniore i U21, STUDENTSKO PREVENSTVO u katama i borbama, te dana 16.04.2023. KUP HRVATSKE  u katama i borbama za mlađe uzraste.

U dva dana na ovim izuzetno značajnim i jakim natjecanjima nastupilo je oko 500 natjecatelja iz cijele Hrvatske.

Na svečanom otvaranje ovih natjecanja prisustvovali su predsjednik gradskog vijeća Grada Jastrebarsko gosp. Leon Bastašić, predsjednika ŠZGJ gosp. Domagoj Šlat i tajnik ŠZGJ gosp. Marko Gvozdanović, predsjednik Karate saveza Zagrebačke županije gosp. Krešimir Golubić i predsjednika HKS-a gosp. Davor Cipek.

S Lijeva: Marko Gvozdanović, Davor Cipek, Leon Bastašić, Ivan Hodak, Krešimir Golubić i Domagoj Šlat

Naš klub sa svojim natjecateljima nastupio je na KUPU HRVATSKE osvojivši 4 medalje: 2 srebra i 2 bronce.

SREBRNA MEDALJA:

  • TENA SPORIŠ – u kategoriji borbe do 37 kg – 2013. godište,
  • IVANO JELIČIĆ– u kategoriji borbe do 52 kg – 2011. godište.
Tena Sporiš
Ivano Jeličić 2. mjesto

BRONČANA MEDALJA:

Šimun Hodak
Domagoj Vancaš

Nažalost ovom prilikom do medalja nisu uspjeli doći: Toma Sakoman, Antonia Bubanović, Lovro Grabrovečki, Vitali Ivan Stojković i Ana Vuksan.  

S lijeva: Lovro Grabrovečki, Domagoj Vancaš, Ivano Jeličić, Ivan Hodak, Vitali Ivan Stojković, Šimun Hodak i Ana Vuksan
Tena Sporiš i Antonia Bubanović
Toma Sakoman

Nakon dvije godine zaredom organizacije domaćinstva Prvenstva Hrvatske u borbama za mlađe uzraste, dobili smo povjerenje HKS-a za organizaciju isto tako vrlo važnih sportskih događaja kao što su gore navedena Prvenstva i Kup i koja okupljaju veliki broj klubova i natjecatelja.

Na ovaj način u naš Grad ponovno smo privukli veliki broj natjecatelja, trenera, sudaca, tehničkog osoblja, raznih funkcionera, roditelja i drugih ljubitelja karate sporta iz cijele Hrvatske, te na izuzetan način promovirali Grad Jastrebarsko, Sportsku zajednicu i naš Klub.

Zavaljujemo se predsjedniku HKS-e gosp. Davoru Cipeku na ukazanom povjerenju našem Klubu za organizaciju ovih natjecanja, posebno se zahvaljujemo gradonačelniku gosp. Zvonimiru Novoselu, Sportskoj zajednici Grada Jastrebarsko na čelu sa predsjednikom gosp. Domagojem Šlatom i tajnikom gosp. Markom Gvozdanovićem koji su nam dali svu potporu kako bi sve uspješno organizirali.

 Zahvaljujemo i svima onima koji su nam na bilo koji način pomogli kao što su: Cesta Jastrebarsko, Dir „Rubinić“, „Izgradnja Marinković“ iz Karlovca, te velika zahvala i ovaj put roditeljima naših natjecatelja koji su bezrezervno pomogli da se naša dvorana tehnički pripremi za natjecanje (slaganje strunjača, stolova i stolica, ograda…), te također nakon završetka natjecanja da se dvorana pospremi!