O nama

Kratka povijest kluba, najveći uspjesi udruge ili člana udruge:

Karate klub „Jastreb“ osnovan je 20.09.1999. na inicijativu gosp. Ivana Hodaka i to kao sekcija Karate kluba „Centar“ iz Karlovca, s prvim mjestom treniranja u DVD Sveta Jana i u područnoj školi OŠ „Ljubo Babić“ u Svetoj Jani.
Sekcija odlukom osnivačke skupštine, dana 10.11.1999. prelazi u samostalni karate klub „Centar 1“ sa sjedištem u Svetoj Jani. Od 2000. Karate klub „Jastreb“ počinje sa radom u Jastrebarskom u bivšem Domu HV (sadašnja Glazbena škola Jastrebarsko). U rujnu 2000. mijenja se naziv kluba u Karate klub „Jastreb“, a glavni trener kluba postaje gosp. Zdenko Protuđer istaknuti hrvatski karate sportaš. Ivan Hodak 2002. uspješno završava usavršavanje za obavljanje stručnih poslova u športu za trenera karatea, te postaje glavnim trenerom kluba.

Napredovanjem kluba u sportskom i organizacijskom smislu klub postaje ravnopravni član: Športske zajednice grada Jastrebarsko (2000), Karate saveza Zagrebačke županije te Hrvatskog karate saveza (2003).

Prvu medalju (zlatnu) na službenom natjecanju HKS-a osvojila je IVANA HODAK u katama u Osijeku 2000. a nakon nje brojni su jaskanski karatisti i karatistice osvajali medalje na raznim natjecanjima i proslavile ime kluba diljem Hrvatske i van nje. Jedan od najvećih uspjeha Karate kluba „Jastreb“ postigao je ANTONIJO BUDINŠĆAK postavši 2007. dvostruki prvak Hrvatske u borbama i to u kategoriji mlađih kadeta i kategoriji kadeta borbe do 48 kg. Karate klub „Jastreb“ natječe se u kategoriji borbe i kate pojedinačno i ekipno.
Mnogi naši natjecatelji postizali su značajne rezultate na Prvenstvima Hrvatske i raznim međunarodnim natjecanjima u pojedinačnim i ekipnim nastupima te su na taj način bili izabrani kao najbolji sportaši našega grada pojedinačno ili ekipno, kao što su neki od njih:

POJEDINAČNO:
– ANTONIJO BUDINŠĆAK, DARIO GVOZDANOVIĆ, DOMAGOJ HODAK, TOMISLAV CELIĆ, IVANA HODAK, LORA FRATRIĆ, IVAN BAKŠIĆ, LOVRO MRAKUŽIĆ, LUKA VUČINIĆ, MATEJ BRAJE, DORIS PINTURIĆ, JANA BUDINŠĆAK, LUCIJA HODAK, KARLO VOLARIĆ, STIPE RUKAVINA, JAKOV KUPINA, MARKO KOVAČEVIĆ, ANDREJ I DOMINIK POZDERAC, IVANO VULJE…

EKIPE:
– PETRA VUKIĆ-DORIS PINTURIĆ-LORA FRATRIĆ,
– LUCIJA HODAK-JANA BUDINŠĆAK-PAOLA TOMIČAK,
– DOMAGOJ HODAK-ANTONIJO BUDINŠĆAK-DARIO GVOZDNOVIĆ,
– NIKOLA LUCIĆ-BERNARD PINTURIĆ-IVAN BALIJA,
– PETAR BALIJA-ANTONIJO BUDINŠĆAK-TOMISLAV CELIĆ
– MARKO KOVAČEVIĆ-JAKOV KUPINA-STIPE RUKAVINA…

KARLO VOLARIĆ svojim uspjesima u juniorskoj kategoriji u borbama jedno vrijeme bio je i član nacionalne selekcije HKS-a.

Karate klub „Jastreb“ dobio je za svoj rad više priznanja od Športske zajednice grada Jastrebarsko, Karate saveza Zagrebačke županije i Zajednice športskih saveza i udruga Zagrebačke županije.
Danas nam odlične rezultate postižu neki novi klinci, MAGDALENA I HELENA BAŠIĆ, TENA I LEONA SPORIŠ, ALISA I SEBASTIJAN BAN, ANTON I IVANO JELIČIĆ, ŠIMUN HODAK, DOMAGOJ VANCAŠ, VITALI IVAN STOJKOVIĆ, PAVLE CIBAN, MATEJ GREGORIĆ…

Treninzi se odvijaju u sportskoj dvorani Srednje škole Jastrebarsko: ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19,30 do 20,30 sati, te sportskoj dvorani na Centrali NK „Jaske“: utorkom i četvrtkom za mlađe od 19,00 do 20,00 sati, a pa svi zainteresirani mogu doći prisustvovati treningu i upisati se, a za starije treninzi su od 19,30 do 20,30 sati.

Dodatne informacije

www.karate-jastreb.hr ili https://hr-hr.facebook.com/KarateKlubJastreb/