LUKA VUČINIĆ–kandidat za Olimpijske igre mladih

08.04.2018. Karate je postao olimpijski sport te se nalazi na programu OI koje će se održati u Tokiju 2020. IOC je također uključio karate na Olimpijske igre za mlade koje će se održati u Buenos Airesu u listopadu 2018 godine

Ovo je premijera karatea na jednom tako velikom i važnom natjecanju pa nam je stoga izuzetno važno istaknuti da se član karate kluba “Jastreb” LUKA VUČINIĆ trenutno nalazi u ciklusu priprema sa juniorskom selekcijom Hrvatske za plasman na Olimpijske igre mladih.
Pravo nastupa imaju juniori rođeni u terminu 01.01.2001.-29.06.2002. god. a koji uvjet Luka ispunjava, te također možemo se nadati i njegovom dobrom rezultatu jer je on do sada pobjeđivao svakoga natjecatelja u svojoj kategoriji (borbe juniori do 68 kg).
Dana 05 svibnja u Rijeci će se održat izborni turnir HKS-a za kategorije: juniori borbe do 61 kg, do 68 kg i preko 68 kg. a koje kategorije su u programu natjecanja OI mladih i u svakoj od njih će nastupiti po osam natjecatelja.

Na odlučujućim turnirima (ukupno dva), koji će se održati u Umagu 29. i 30.6.2018.g., pravo nastupa izboriti će samo prvaci iz Rijeke u navedenim kategorijama.
Ukoliko Luka bude prvi u Rijeci te ostvari pravo nastupa za Hrvatsku u svojoj kategoriji na turnirima u Umagu, gdje se očekuje nastup predstavnika iznimno velikog broja država, izboriti će nastup na Olimpijskim igrama mladih samo ako bude finalist turnira prvog dana (29.6.) ili finalist turnira drugoga dana (30.6.), što znači ako prvi dan ne ostvari plasman u finale ima pravo nastupa slijedeći dan i još jednom pokušati izboriti plasman.
Ukupno sa turnira u Umagu pravo nastupa na OI mladih ostvariti će četiri natjecatelja, a koja moraju biti iz različitih država.

Podržimo svi skupa Luku na ovom iznimno važnom i zhtjevnom sportskom cilju jer je Luka svojim dosadašnjim rezultatima i ponašanjem to zaslužio.
Samo ostvarenje prava da netko iz našeg kluba i naše sportske zajednice sudjeluje u ovom olimpijskom ciklusu za mlade zaslužuje izuzetnu pozornost i podršku, a osobito zato jer je Luka prvi iz naše ŠZGJ kome se ukazala ovakva prilika.

Luka Vučinić