PRVENSTVO HRVATSKE ZA KADETE/KINJE I JUNIORE

PRVENSTVO HRVATSKE ZA KADETE/KINJE I JUNIORE

Dana 17. i 18.11.2018.g. u Mavrincima – Čavle (Rijeka), sportska dvorana centra Mavrinci održano je Prvenstvo Hrvatske u borbama za kadete/kinje i juniore/ke.

Na PH-e, veliki uspjeh postigao je KARLO VOLARIĆ koji je u kategoriji juniori borbe preko 76 kg osvojio srebrnu medalju.

U juniorima osim Karla Volarića nastupio je Luka Vučinić u kategoriji borbe do 68 kg. Luka je u prvom kolu pobijedio visokim rezultatom (4:1) natjecatelja koji je na nedavno održanom izbornom turniru za OI osvojio prvo mjesto, no nažalost nesretnim slučajem u slijedećem kolu je rezultatom (2:1) izgubio posljednjim trenutcima susreta iako je četiri sekunde prije kraja bio u prednosti.

U kategoriji kadeta borbe do 57 kg, nastupio je Stipe Rukavina, dok je u kategoriji kadetkinja borbe preko 54 kg nastupila Lucija Hodak. Moramo istaknuti da su i Stipe i Lucija imali izvrsne nastupe. Stipe je u zadnjim sekundama borbe rezultatom (1:0) ostao bez medalje, dok je Lucija neriješenim rezultatom (u drugom kolu), i nepopularnim pravilom prvog boda koji je postigla njena suparnica, izgubila iako je u istoj borbi bila puno bolja te tako ostala bez mogućnosti osvajanja medalje.

Ovaj vrijedan rezultat kojeg je postigao Karlo i jako dobar nastup naših najboljih natjecatelja pokazuje, da se uz još samo malo više specifičnih uvjeta treniranja i sportske sreće možemo nadati vrhunskim rezultatima.